5 suplimente naturale pentru oase

O combinație de dietă sănătoasă, exerciții fizice și suplimente potrivite poate îmbunătăți densitatea osoasă. Cele mai bune 5 suplimente naturale pentru oase sunt calciu, vitamina D, magneziu, zinc și hidrolizat de colagen.

Calciul este cel mai important mineral pentru menținerea oaselor sănătoase. Se găsește în mod natural în unele alimente, adăugat la altele și, de asemenea, disponibil ca supliment nutrițional și conținut în unele medicamente precum Tums(r). Aproximativ 99% din calciul din corpul tău este stocat în oase și dinți. Restul de 1% este necesar pentru a face multe alte sarcini esențiale, cum ar fi ca vasele de sânge să se contracte și să se extindă, să trimită mesaje prin sistemul nervos și să secrete hormoni.

Cercetările arată că aportul adecvat de calciu poate reduce riscul de osteoporoză și fracturi. O dietă săracă în calciu crește riscul de a dezvolta aceste probleme.+

suplimente pentru mobilitate articulara

Pentru a beneficia cât mai mult de calciu, este important să alegeți un supliment care să fie ușor de absorbit. O alegere este carbonatul de calciu, care nu necesită acid gastric pentru absorbție. Alte opțiuni bune includ glicinatul de calciu sau citratul și calciul plus vitamina D.

Vitamina D promovează absorbția calciului și fosforului și susține sănătatea mușchilor și a sistemului imunitar. Este important să luați un supliment de vitamina D în timpul mesei pentru a asigura o absorbție optimă.

Cele mai bune 5 suplimente naturale pentru oase

Zincul este un oligomineral care ajută la formarea porțiunii minerale a oaselor și protejează împotriva osteoporozei. S-a demonstrat că încurajează formarea celulelor care formează oasele și previne degradarea excesivă a osului existent.

Colagenul este o proteină care ajută la susținerea structurii corpului, inclusiv a oaselor. Cercetările sugerează că consumul de colagen poate ajuta la îmbunătățirea densității osoase la femeile aflate în postmenopauză și poate contracara osteopenia și osteoporoza. Suplimentele de colagen sunt disponibile sub formă de pulbere, gelatină sau hidrolizat.

Se crede că antioxidanții precum vitamina C și licopenul îmbunătățesc vindecarea fracturilor prin neutralizarea radicalilor liberi care se formează atunci când osul este rupt. Acești radicali liberi pot provoca daune suplimentare atacând colagenul osos și promovând creșterea turnover-ului osos.

Alți nutrienți care pot îmbunătăți rezistența și sănătatea oaselor includ cuprul, manganul, borul și siliciul. Cu toate acestea, cercetările asupra acestor nutrienți sunt limitate și inconsecvente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *