Quercetina – Antioxidant

Quercetina este un pigment vegetal (flavonoid) cu efecte antioxidante si antiinflamatorii. Este prezent în multe plante și alimente, cum ar fi vinul roșu, ceapa, ceaiul verde, mere și fructele de pădure. Rapoartele științifice sugerează că poate ajuta la reducerea umflăturilor, la uciderea celulelor canceroase, la controlul zahărului din sânge și la prevenirea bolilor de inimă.

quercetina

Quercetina este un antioxidant puternic și se crede că ajută la protejarea împotriva bolilor de inimă, a bolii Alzheimer și a altor forme de demență. Este, de asemenea, un antiinflamator, care ajută la combaterea inflamației, alergiilor, afecțiunilor autoimune și a altor probleme de sănătate, inclusiv boala fibrotică a ficatului.

Ca și în cazul altor flavonoide, quercetina caută radicalii liberi care pândesc în organism, care pot deteriora celulele. Multe studii de laborator și animale indică faptul că stopează creșterea celulelor canceroase, reduce tumorile și stimulează celulele canceroase să moară. Dar rezultatele studiilor umane sunt inconsistente și necesită mai multe cercetări.

Quercetina – Antioxidant și Antiinflamator

O dietă bogată în alimente care conțin quercetină este cea mai bună modalitate de a obține acest antioxidant puternic. Dar cantitatea de quercetină pe care oamenii o primesc printr-o dietă normală este destul de mică – ar fi nevoie de kilograme de alimente pentru a livra la fel de multă quercetină ca o singură tabletă de suplimente de quercetină.

Luarea suplimentelor de quercetină este sigură, dar poate interacționa cu unele medicamente, în special cu antibiotice, medicamente pentru chimioterapie și anticoagulant. Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe un regim de supliment. Dozele mari de quercetină pot provoca greață, furnicături la extremități și amețeli. De asemenea, poate interfera cu anumite tipuri de aspirina.

Biblioteca Națională de Medicină [[NLM]] raportează că extractele de quercetină au fost utilizate în tratamentul și prevenirea unei varietăți de afecțiuni medicale, inclusiv boli cardiovasculare, hipercolesterolemie, boli inflamatorii intestinale, infecții, artrită reumatoidă și infecții virale. Dar NIH observă că nu există dovezi științifice solide că quercetina este eficientă pentru aceste utilizări.

Alte vitamine, minerale și fitochimice care întăresc imunitatea – cum ar fi vitamina D, seleniul, zincul și acizii grași omega-3 – pot, de asemenea, ajuta la creșterea imunității. Așa că dormi între șapte și nouă ore pe noapte, fă sport în mod regulat și gestionează stresul și orice alte probleme de sănătate pe care le poți avea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *